Douanewijziging Noorwegen Douanewijziging Noorwegen

Douanewijziging Noorwegen

DHL Douanewijziging Noorwegen

eWarehousing heeft van DHL de volgende informatie ontvangen met betrekking tot B2C zendingen naar Noorwegen. Lees dit goed door en ga na of dit van invloed is op jouw webshop.

 

dhl.png

“Vanaf 1 januari 2024 introduceert het Noorse Ministerie van Financiën een nieuwe douanewijziging die van invloed is op zendingen naar consumenten (B2C), zonder impact op B2B-zendingen.

 

Afschaffing van tijdelijke vrijstelling

De tijdelijke vrijstelling van douaneaangifte voor zendingen van bedrijven naar consumenten met een waarde onder 350 NOK wordt beëindigd. Dit betekent dat alle goederen die naar particulieren in Noorwegen worden verzonden, onderhevig zijn aan BTW en invoerrechten. Bovendien moeten verzenders onder bepaalde voorwaarden registreren voor VOEC (BTW voor e-commerce).

 

Voorkom vertraging

Wanneer moeten webshops en e-commerce platforms zich registreren voor VOEC en BTW afdragen:

- Handelen buiten Noorwegen en verkopen aan consumenten in Noorwegen.

- Jaarlijkse omzet in Noorwegen is meer dan 50.000 NOK.

 

VOEC-geregistreerde webshops/e-commerce platforms moeten bij verkoop actief BTW heffen op alle goederen (behalve boeken en kunst). Als het bedrijf niet VOEC geregistreerd is, betaalt de consument de BTW bij ontvangst.

 

Webshops/e-commerce platforms die geregistreerd zijn voor VOEC, moeten hun VOEC-nummer bij het aanmaken van de zending vermelden, samen met de factuurgegevens.”